fbpx

AED aanschaffen. Waarom?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Bij een hartstilstand kan een AED het hart resetten, door het geven van een elektrische schok. Dit resetten heet defibrilleren. Na het plakken van 2 elektroden op de borstkas van het slachtoffer, analyseert de AED het hartritme en geeft aan wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen.

In Nederland zijn er zo’n 8.000 reanimaties per jaar. In meer dan 50% van alle reanimaties sluit een omstander een AED aan vóór aankomst van de ambulance. Als je binnen de eerste 6 minuten bij een hartstilstand reanimeert en bij een schokbare hartritmestoornis defibrilleert met een AED is de overlevingskans 50-70%.

De totaalservice van CheckYourSafetyVerhoog de kans op overleven bij een hartstilstand met een AED
Draag er zorg voor dat ook jij een AED dicht bij de hand hebt en op tijd slachtoffers kunt helpen. CheckYourSafety kiest daarom voor de HeartSine Samaritan AED. Door de reanimatiefeedback kan iedereen dit apparaat bedienen. De AED is verkrijgbaar als semiautomatisch en volautomatisch. Ook kunnen we je nieuwe AED monteren.

De batterij en elektroden van een AED hebben een beperkte houdbaarheid. Ook is het nodig dat een AED jaarlijks wordt gecontroleerd, zodat je AED altijd inzetbaar is. Wees daarom zeker dat je AED altijd optimaal werkt, en sluit via ons een onderhoudscontract af. Zo heb je nergens omkijken naar.

Wil je helemaal zeker weten hoe je onder andere om moet gaan met een AED, volg dan onze cursus BHV.