Direct contact? 020-4094695 info@checkyoursafety.nl

VCA certificeren
VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Wanneer een bedrijf beschikt over een VCA certificaat toont het bedrijf aan dat zij er alles aan doen om hun werknemers veilig te laten werken. Het bedrijf kan dit aantonen door hun VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) -beheersysteem.

CheckYourSafety helpt bedrijven met het opzetten van een VGW-beheersysteem en helpt bedrijven hun VCA-certificaat te behouden en te verbeteren.

Voordelen
Bedrijf staat voor de veiligheid van haar werknemers
Bedrijf verhoogt het bewustzijn van veilig werken bij haar werknemers
Bedrijf met een VCA-certificering hebben veelal de voorkeur
Bedrijf wordt niet uitgesloten van aanbestedingen waarbij het VCA-certificaat vereist is

Interne en Externe audits
Wanneer uw bedrijf VCA gecertificeerd is, dient er een jaarlijkse controle uitgevoerd te worden door een externe partij of uw bedrijf nog voldoet aan de gestelde eisen. Met een interne audit vooraf door CheckYourSafety weet u 100% zeker dat u het certificaat nog een jaar in bezit mag houden.

Verschillende soorten certificaten
Er zijn een aantal verschillende soorten VCA bedrijfscertificaten. Een certificaat hangt af in welke branche het bedrijf zich bevind en hoeveel medewerker een bedrijf in dienst heeft. De vier verschillende VCA bedrijfscertificeringen zijn; VCA*, VCA**, VCU en VCA-P.

VCA*; VCA* houdt zich bezig met de directe beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer; dus op uitvoerend niveau. Als regel is het VCA*-certificaat bedoeld voor bedrijven met minder dan 35 medewerkers (inclusief inleenkrachten) die niet als hoofdaannemer optreden.

VCA**; VCA** houdt zich – naast het uitvoerend niveau – ook bezig met beleid, structuur en planvorming ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Voor bedrijven met 35 of meer medewerkers (inclusief inleenkrachten) en organisaties met minder dan 35 medewerkers maar die optreden als hoofdaannemer, geldt het VCA**-certificaat.

VCU; VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit VCA. VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving.

VCA-P; VCA P bestaat sinds 2008 en is bedoeld voor die bedrijven die direct betrokken zijn bij de specifieke risicovolle omstandigheden van het primaire proces in de petrochemie.

Enkele voordelen van een VCA certificaat

Met een bedrijf VCA certificaat toon je als bedrijf aan dat je denkt aan het milieu en goed wilt zorgen voor je personeel. De voordelen van het hebben van een VCA certificaat:

Het certificaat staat voor veiligheid van je werknemers
Verhogen van het bewustzijn van veilig werken bij je werknemers
Bedrijven met een VCA certificering krijgen veelal de voorkeur om zaken mee te doen
Niet uitgesloten worden bij aanbestedingen waarbij het VCA certificaat vereist is

Nerveus vanwege een externe audit?
Wanneer een bedrijf VCA gecertificeerd is, moet ieder jaar het VGW-beheersysteem gecontroleerd worden. Je kan CheckYourSafety inschakelen voor een interne audit, zodat je zeker weet dat je het certificaat nog een jaar in bezit mag houden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte.

Uw naam

Uw e-mailadres