fbpx

Brand? Ongeluk? Pak je bedrijfsnoodplan!

Een bedrijfsnoodplan is een draaiboek waarin staat beschreven wat BHV’ers, overige personeel en bezoekers moeten doen bij een calamiteit, zoals brand, een ongeluk of bommelding. De Arbowet verplicht elk bedrijf of onderneming in Nederland een bedrijfsnoodplan (calamiteitenplan) in bezit te hebben.

Updaten Bedrijfsnoodplan

vanaf €300,- (excl. btw)

Is jouw bedrijf in het bezit van een bedrijfsnoodplan? Super! Maar zorg er wel voor dat je noodplan up-to-date blijft.

Opstellen Bedrijfsnoodplan

vanaf €700,- (excl. btw)

Een bedrijfsnoodplan is nodig zodat vooral de BHV'ers binnen je bedrijf weten hoe ze moeten handelen tijdens calamiteiten.

Wat staat er allemaal in een bedrijfsnoodplan

Een bedrijfsnoodplan bestaat uit de volgende onderdelen:
Doelstellingen: op welke typen calamiteiten en noodgevallen het noodplan op is gericht;
Organisatiestructuur: een duidelijk overzicht welke rol het personeel heeft;
Communicatie: hoe er intern en met externe hulpdiensten contact moet worden gehouden;
Instructieplan: wanneer en hoe aanwezigen geïnstrueerd worden tijdens een calamiteit;
Procedures: omschrijving hoe BHV’ers moeten handelen;
Tekeningen: van elke verdieping is een tekening waarop aangegeven staat wat de vluchtwegen zijn en waar brandmelders en blusmiddelen hangen.

Onze werkwijze naar een bedrijfsgericht bedrijfsnoodplan

Het opvragen van een prijsopgave is altijd vrijblijvend. Wel hebben we vaak extra informatie nodig om tot een gerichte offerte te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als: is er een brandmeldinstallatie aanwezig? Hoe groot is de locatie? Zijn er gevaarlijke stoffen aanwezig? Hangen er vluchtwegplattegronden?

Na het akkoord van de opdracht, sturen we je een vragenlijst om tot de benodigde informatie voor het bedrijfsnoodplan te komen. Ook zal onze veiligheidsdeskundige een afspraak maken om langs de betreffende locatie te komen voor een inventarisatieronde. Het conceptplan wordt volgens de NEN 8112:2017 richtlijnen geschreven. Eventuele wijzigingen en/of aanvullingen worden in overleg doorgevoerd, waarna je het definitieve noodplan in PDF toegestuurd krijgt. Het eindresultaat is een bedrijfsnoodplan dat volledig is gericht op je eigen werkomgeving en bedrijfsvoering.

Zijn vluchtwegplattegronden verouderd of niet aanwezig? Ook dit kunnen we voor je verzorgen.

Heeft jouw bedrijf een (up-to-date) bedrijfsnoodplan?

Kijk eens binnen jouw bedrijf of er een bedrijfsnoodplan aanwezig is. Bestaat er geen noodplan of is deze ouder dan 3 jaar? Laat CheckYourSafety een bedrijfsnoodplan opstellen of updaten. We werken al voor een aantal gerenommeerde woningcorporaties en vastgoedondernemingen, en helpen ook jou graag om samen je werkplek veiliger maken.

Vraag een offerte aan voor je eigen Bedrijfsnoodplan

    Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden.