fbpx

De Arbowet verplicht bedrijven en organisaties om over ‘voldoende’ bedrijfshulpverleners (BHV-ers) te beschikken. Er moéten dan ook altijd genoeg BHV-ers op de werkplek aanwezig zijn. Om BHV-er te worden, volg je een cursus BHV Basis. Hierna ben je verplicht om jaarlijks je kennis en vaardigheden bij te houden in een cursus BHV Herhaling.

Boek een cursus BHV bij CheckYourSafety in AmsterdamEen cursus BHV duurt van 9:00u tot 16:30u. Je leert onder andere hoe je een beginnende brand moet blussen, reanimeren (ook met AED), verbinden en ontruimen. Het eigen opleidingscentrum is gelegen in Amsterdam-Zuidoost, maar we organiseren cursussen door het hele land. Altijd in een informele sfeer en in compacte groepen. Zo heb je ruim de tijd voor de praktijkoefeningen en krijg je voldoende persoonlijke aandacht van de instructeur. Onze cursusprijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, BHV-pasje, koffie/thee en lunch (waarbij we rekening houden met alle religies en diëten). Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM strikt in acht genomen.

Het grootste deel van de cursusdag bestaat uit praktijkoefeningen. Het is daarom belangrijk dat je voorafgaande de cursus zelf de theorie hebt doorgenomen.

Ook is het mogelijk om een cursus BHV te volgen op je eigen locatie, door heel Nederland. Hier zijn wel minimaal 6 deelnemers voor nodig. Hierbij geldt: hoe meer deelnemers, hoe voordeliger de cursusprijs!

Aandachtspunten bedrijfshulpverlening
Voor het juist uitvoeren en onderhouden van de BHV-kennis dienen bedrijven de volgende aandachtspunten in acht te nemen:
Laat BHV-ers jaarlijks een herhalingscursus volgen;
Spreid BHV-ers zo veel mogelijk over de verschillende locaties of afdelingen in het bedrijf zodat in het geval van een noodsituatie of calamiteit de BHV-er snel ter plaatse kan zijn en kan handelen;
Stel werknemers met een binnendienst functie aan als BHV-er;
Verplicht werknemers niet om BHV-er te worden, vrijwillige betrokkenheid van de werknemer werkt doorgaans effectiever;
Om het aanstellen van een BHV-er te stimuleren kan het bedrijf een BHV-er een jaarlijkse vergoeding geven voor deze extra taken.

Lees hier ons Veiligheidsprotocol cursussen CheckYourSafety

BHV Basis

€149,- excl. BTW

Behaal in één dag je BHV Basis certificaat. Leer hoe je moet handelen tijdens calamiteiten.

BHV Herhaling

€149,- excl. BTW

Fris je BHV-kennis en vaardigheden op. Zo ben je blijf je in staat om levens te redden.

Boek gemakkelijk zelf een cursus BHV

september 2021

oktober