fbpx

Verantwoord werken door een cursus VCA

VCA staat voor Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Steeds meer en meer hoor je om je heen de term ‘verantwoord werken’; radiospotjes van FNV over veiligheid op de werkplek, hogere frequentie inspecties door ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, opdrachtgevers die eisen dat werknemers VCA-gecertificeerd zijn. Met als doel: bewustwording van de gevaren en risico’s op de werkplek, en hoe je hiermee om moet gaan.

Hoewel het niet verplicht is, is het een verstandige keuze om nu je VCA-certificering te behalen. Hiermee toon je aan dat je succesvol een examen hebt afgerond en je over de kenniseisen van verantwoord werken beschikt. Je verhoogt in feite je eigen kwaliteitsstandaard, en als het hebben van een VCA-certificering later wél verplicht wordt, heb jij je papiertje alvast in the pocket.

Cursus VCA Basis of cursus VCA Vol?

Boek een cursus VCA Basis of cursus VCA Vol bij CheckYourSafety uit AmsterdamOnze cursussen zijn gericht en bondig. Een cursusdag duurt van 8:30u tot 16:00u en bestaat uit het doornemen van de theorie, waarbij belangrijke punten voor het examen uitgelicht worden, met aansluitend het officiële examen. Voorafgaande de cursus sturen we je een theorieboek toe, belangrijk is dat je deze hebt doorgelezen. Het boek blijft alleen wel eigendom van CheckYourSafety, en kan na afloop van de cursus weer ingeleverd worden.

Als leidinggevende dien je in het bezit te zijn van een VCA Vol certificaat. Het verschil met VCA Basis is, dat voor VCA Vol de leerstof uitgebreider is en dat je daarom tijdens het examen meer vragen moet beantwoorden.

Het VCA Basis examen bestaat uit 40 vragen, waar je 60 minuten de tijd voor krijgt om te beantwoorden. Het examen VCA Vol bestaat uit 70 vragen, waar je 75 minuten de tijd voor krijgt. Na afloop zie je direct of je wel/niet bent geslaagd. Het examen wordt door een onafhankelijk examenbureau afgenomen. Wanneer je geslaagd bent, zul je binnen enkele dagen je VCA-pasje van ons ontvangen.

Het eigen opleidingscentrum is gelegen in Amsterdam-Zuidoost, maar we organiseren cursussen door het hele land. Altijd in een informele sfeer en in compacte groepen. Onze cursusprijs is inclusief theorieboek (eigendom van CheckYourSafety), examen, certificaat, VCA-pasje, koffie/thee en lunch (waarbij wij rekening houden met alle religies en diëten). Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM strikt in acht genomen.

Lees hier ons Veiligheidsprotocol cursussen CheckYourSafety

VCA Basis

€179,- excl. BTW

Vergroot je kennis over verantwoord en veilig werken met een cursus VCA Basis.

VCA Vol

€189,- excl. BTW

Draag zorg als leidinggevende voor de veiligheid van je werknemers en collega’s met een cursus VCA Vol.

Boek gemakkelijk zelf een cursus VCA

juli 2021

augustus

E-learning cursus VCA Basis of VCA Vol

Geen tijd om je theorie VCA te halen? CheckYourSafety heeft voor jouw tijdsprobleem dé oplossing, namelijk: Theorie cursus VCA basis of VCA Vol leren met e-learning
e-learning. Oftewel, digitaal theorie leren. Je hebt 60 dagen de tijd om jezelf voor te bereiden op het VCA-examen, in je eigen tempo. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn inloggegevens en een internetverbinding.

Als je klaar bent om examen te doen, informeren we je over de beschikbare data en tijden van de dichtstbijzijnde examenlocatie. Wij verzorgen dan de inschrijving voor je. Kosten: €124,95 (excl. btw) per e-learning, inclusief examen! Bestel via info@checkyoursafety.nl of ons contactformulier.