Direct contact? 020-4094695 info@checkyoursafety.nl

Voor de BHV cursussen zijn wij op zoek gegaan naar nieuw materiaal, want de brandpop die wij gebruiken is wel aan vervanging toe. Wij waren aan het surfen op het net en hebben een prijsopgave opgevraagd. Het bedrijf stelde voor om bij ons lang te komen om hun materiaal te zien en te voelen en niet gelijk via internet te kopen. Wij stemde er mee in en maakte een afspraak.

Bril

DEMO
Wij wisten ook wel dat hij niet alleen langs zou komen om de brandpop te laten zien. Nee hij wilde alle nieuwe snufjes aan ons demonstreren. Wij hadden de tijd hiervoor ingecalculeerd en wij lieten hem zijn demonstratie geven. Hij haalde een rode vierkante box uit de auto en sloot deze aan. Je hoorde het vuur branden en zag de vlammen op de monitor. Je kon kiezen wat voor vuur categorie je (waarschijnlijk) wel aan zou kunnen. Na het instellen van de categorieën, kregen we een bril op. De man (in andere gevallen de instructeur) kan het zicht van de brillen beheersen.

Alles is uitgelegd, dus wij staan klaar voor de actie. We pakten de juiste brandblusser en richtten de brandblusser (de laserstraal) op de display. Er ontstond meer rook in onze brillen. Wij besloten te bukken, want rook gaat omhoog, en dit werd beloond met beter zicht. We waren in staat om de brand te blussen. Het vuur was uit, maar wij konden niets meer zien.

Ik riep mijn collega en pakte haar hand. Samen konden wij de deur bereiken om veilig naar buiten te komen. Het was een unieke ervaring. Veel moderner en je kunt beter en gerichter trainen. Het blussen was wel wennen, doordat het vuur niet echt was. Maar de ervaring was super.

Digitaal vuur, de toekomst?
Wij, Checkyoursafety, zien de vele voordelen en de enkele nadelen in van het digitaal vuur. Het nadeel voor nu is dat het digitaal vuur iets te vroeg komt. Het digitaal vuur wordt een hot item wanneer de digitale generatie (Generatie Z) aan het werk is.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte.

Uw naam

Uw e-mailadres