fbpx

CheckYourSafety heeft als doel...

De ARBO-wetgeving zegt dat alle werknemers veilig en gezond moeten kunnen werken. Om deze wetten na te leven dient elk bedrijf een concreet arbobeleid te voeren. CheckYourSafety helpt bedrijven, door wettelijk voorgeschreven veiligheidsonderdelen uit te voeren en te begeleiden.

We trekken de focus breder

‘Werk’ is een ruim begrip. Dit kan bijvoorbeeld binnen en/of buiten kantoor zijn, en wel of niet te maken hebben met risicovolle werkzaamheden, waardoor het arbobeleid raakvlakken heeft met andere wetgevingen.

Daarom trekken we onze focus breder, en richten we onze diensten niet alleen op de ARBO-wet, maar ook op de Woningwet en VCA (Veiligheid gezondheid en milieu Checklist Aannemers).

Ons doel daarom is: het realiseren van een veilige(re) werk- en woonplek.

Hoe bereiken we ons doel

Een ongeluk is nooit 100% uit te sluiten. Maar bedrijven kunnen, én moeten, er wel alles aan doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het gaat tenslotte om de veiligheid van collega’s, jezelf en derden.

Door het bewustzijn van verantwoord werken te verhogen, risico’s en gevaren in kaart te brengen en te instrueren hoe te moeten handelen bij ongelukken en calamiteiten, verkleinen we de kans op incidenten. Dit bereiken we met ons totaalpakket aan diensten geheel gericht op veilig werken en/of wonen.

Onze werkwijze...coronaproof

Coronaproof een cursus BHV en cursus VCA volgen bij CheckYourSafety uit AmsterdamBHV en VCA-cursussen houden we in ons eigen opleidingscentrum, in Amsterdam-Zuidoost, of via onze partner op vaste locaties in het hele land. We houden onze cursusgroepen altijd compact. Dit doen we expres, zodat deelnemers genoeg persoonlijke aandacht krijgen en voldoende tijd hebben om praktijkoefeningen uit te voeren. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM strikt in acht genomen.

Bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan, RI&E en vluchtwegplattegronden nemen we altijd eerst contact op om (bedrijfs)informatie te verzamelen. Als nodig, maakt een van onze veiligheidsdeskundigen een afspraak voor een rondgang op de betreffende locatie. Aanwezige werknemers zullen tijdens dit bezoek geen last ondervinden.