Direct contact? 020-4094695 info@checkyoursafety.nl

Het zat er al aan te komen en nu is het zover. De VCA examens worden per 1 september moeilijker. De examens worden uitgebreider met alternatieve vraagvormen. De vragen kunnen verschillen van matching & ranking, matrix, drap & drop, multiple response en multiple choice. Er zijn niet alleen nieuwe vraagvormen.

Naast dat er meer mogelijkheden zijn om vragen te beantwoorden, wordt de stof ook lastiger en moeilijker. De VCA examens worden zwaarder omdat er dieper ingegaan zal worden op hoe de theorie toegepast moet worden in de praktijk. Ben je benieuwd hoeveel lastiger de vragen zullen zijn, dan kan je ze hier alvast bekijken en maken.

Voordelen
Aan de nieuwe regels zitten enkele voordelen. De vragen worden lastiger waardoor de normering ook veranderd. Voor een B-VCA certificaat moet een kandidaat straks 26 (i.p.v. 28) punten halen voor een voldoende en voor de VOL/VIL certificaat 45 (i.p.v.49) punten voor een voldoende.
Wanneer een kandidaat het examen niet haalt krijgt hij/zij inzicht in welke vragen verkeerd beantwoord zijn. Het systeem geeft aan in welke hoofdstukken de kandidaat zich moet verdiepen om de volgende keer wel het certificaat te behalen.

Let op!
Laat je niet strikken doordat je minder punten hoeft te halen. De standaard vragen worden allemaal lastiger gesteld. Wees slim en verstandig (ook als je certificaat pas over 2/3 jaar opnieuw moet behalen) haal je  VCA voor 1 september !

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte.

Uw naam

Uw e-mailadres